Za čtyři týdny už bude po závodech a jelikož jsem nenašel zde odkaz na tuto neoblíbenou rozbíječku,dovolil jsem si založit toto fórum.Když se tak dívám na itinerář soutěže,tak se pořadatelé nebáli zařadit docela dlouhý RZty a tím odpovídá i celkově jejich nízký počet.Třicet km není problém,v neděli dokonce 40!Pátek se jede na asfaltu,sobota šoto,neděle taky?
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Cyprus Rally 2009
Collapse
X
-
Re: Cyprus Rally 2009
Dovolím si menší odbočku od Kypru, když se tu mluví o Petterovu startu do RZ se svlečeným běhounem gumy a také o Sordovi. Loni jsem byl na Akropoli svědkem, když Sordo jel na přejezdu před námi na úplně zničené gumě s defektem. A protože už rezervu neměl a do servisu musel dojet na všech kolech s pneumatikou, tak vytáhnul z kufru ráfek bez gumy, před startem přezul a do 11km dlouhé řecké rozbíječky vyrazil na levém zadním kole jen s ráfkem.
Ohledně Kypru vím, že se na tento závod vydává Bandasova skupina, tak se s námi pak snad podělí o zážitky v deníčku.
Komentář
-
Letos mě v tomhle zaujla Sarrazin na Monte, který z RZ13 odjížděl tak, že táhle předek po zemi (levý přední tlumič utržený, ráfek plandal v podběhu). Vím, že v IRC to zakázané není, ale přesto si myslím, že nebýt to Francouz, tak ho policajti na cestě zastaví a dál nepustí...
Komentář
-
Jedno z mála pozitiv této soutěže je,že šotolinové-kamenité RZ se krom 14 jedou všechny jen jednou,takže asi o to víc bude hrát roli dobře napsaný rozpis.Ale pro diváky nic moc,více přejíždění pokud se vůbec dá.Jinak uzávěrka přihlášek ve čtvrtek 19.2.?
Komentář
-
Původně odeslal JaraKl Zobrazit příspěvek....Pátek se jede na asfaltu,sobota šoto,neděle taky?FANS OSEK !!!
Komentář
-
Podle aktuálních informací z Kypru je většina té šotoliny v docela dobrém stavu a neměla by to být taková rozbíječka jako dřív. Největším demolition derby tak zůstává kamenité Řecko.
Navíc junioři si vybojovali, že pojedou v pátek na asfaltových kolech, jen čtyřkolky zůstanou na šotol. A co vím já, tak se většina jezdců na pátek na šotol kolech těší. Bude to klouzačka, ale i o tom je rally. A kdo z vás někdy viděl wrc na asfaltu na šotol kolech, tak ví o čem je řeč. Bude to den plný smyků.MravenecZ
Komentář
-
Původně odeslal MravenecZ Zobrazit příspěvekA kdo z vás někdy viděl wrc na asfaltu na šotol kolech, tak ví o čem je řeč. Bude to den plný smyků.
Komentář
-
Původně odeslal MravenecZ Zobrazit příspěvekPodle aktuálních informací z Kypru je většina té šotoliny v docela dobrém stavu a neměla by to být taková rozbíječka jako dřív. Největším demolition derby tak zůstává kamenité Řecko.
Navíc junioři si vybojovali, že pojedou v pátek na asfaltových kolech, jen čtyřkolky zůstanou na šotol. A co vím já, tak se většina jezdců na pátek na šotol kolech těší. Bude to klouzačka, ale i o tom je rally. A kdo z vás někdy viděl wrc na asfaltu na šotol kolech, tak ví o čem je řeč. Bude to den plný smyků.
Škoda, že v JWRC nejede nějaký extra střelec, třeba by potrápil WRC na špatných kolech, aby FIA pochopila, že to, co dělá, je z logiky závodění blbost...
I tak by se mohlo stát, že po první etapě bude v první desítce nějaká S1600...
PS MravencZe, kde to je psané? V ZÚ na webu kyperské rally je stále totéž, tedy šotolinové gumy pro všechny...
6.1 Pirelli has been nominated by the FIA as the single tyre supplier to
distribute the tyres for the rallies in the Championship.
- All 4x4 cars must use Scorpion WRC 205/65R15 Hard throughout
the Rally.
- All JWRC cars must use K2 195/70-15 (R2=K4 195/70-15)
throughout the Rally.
- All Non Priority entries in a 2WD car must use the same size and
type of tyre on Day 1 as they will use on Day 2 & Day 3.Naposledy upraveno Mirek-607; 17-02-09, 17:58.
Komentář
-
Mundl: „Kypr bude naší další soutěží a bude to něco hodně zvláštního, protože první den se jede s šotolinovými pneumatikami na asfaltových tratích. Nemáme ponětí, jak na to bude reagovat podvozek a vůbec celé nastavení auta, takže nás čeká hodně testů, kde bychom měli vůz naladit..."
...důsledkem použití jedněch pneumatik bude jistě velké zlevnění této soutěže...
Komentář
Komentář