Zdá se, že Němci konečně dostali rozum a pro letošek nezařadí do ADAC rallye Circus Maximus. Horší zprávou je, že slavnostní start by letos neměl být před Porta Nigra v Trevíru, ale před katedrálou v Kolíně nad Rýnem, což je bratru od Trevíru skoro 200 Km. Přitom v tom Trevíru to byla paráda, všude kousek, atmosféra super...
Právě to je to co mě od toho Německa odrazuje.. Já letos chtěl Finsko, ale pomalu to vzdávám, pač parťáci jsou spíše proti. Takže padne opět Německo. Jako čert vem slavnostní start, ale když pojedeš až rovnou do Trevíru, tak příjdeš o jednu celou etapu, jelikož oni pojedou při tom přesunu 3-4 rz.. A právě ta zajíždka mě trochu odrazuje, zas na druhou stranu mě na tom láká ( jestli jsem to dobře pochopil), že se bude závodit čtvrtek až neděle + středa shake.. No dávám si dohromady pro a proti.. Každopádně musím letos do Francie, kouknout naposledy na Big SEBA, trošku mě mrzí, že nepojede právě v Německu, protože po zkušenostech v roce 2010 se mi tam moc vracet nechce a tím se ptám, změnila se tam trošku situace, nebo to tam stojí pořád tak za ho.no jako ten první ročník??
Pokud jsem dobře pochopil, tak cestou z Kolína do Trevíru by se měly uskutečnit RZ jen dvě: superspeciálka kdesi v okolí Blankenheimu (což je kousek pod Kolínem) a noční RZ kdesi v oblasti Sauertalu, což už je od Trevíru coby kamenem dohodil. Ale přejezd mezi těmito dvěma RZ je bratru 100 Km.
Tak Kolín nad Rýnem dává vcelku smysl. Start je naplánován přes místní katedrálou, která patří mezi nejznámější stavby v Německu.
K tomu zde sídlí největší soukromá stanice RTL, která by měla letošní Německou rally hodně propagovat.
Původně se snad přemýšlelo i o zapojení Nurburgringu, ale i v jeho okolí jsou nádherné silnice pro tvorbu RZ.
Do Německa sice už několik let nejezdím, ale tohle by tuto z mého pohledu nezajímavou soutěž mohlo trochu oživit.
Ale áno, kolínská katedrála je jistě velkolepá (asi jedna z nejvelkolepějších v Německu) stavba, ale mně je líto té atmosféry v Trevíru. Najít parkoviště v okolí náměstí tu nebyl problém, Porta Nigra byla max. deset minut procházkou.... Anebo už stárnu a špatně si zvykám na novoty.
Na FB stránkách MotorSportEVO se objevila skica kalendáře WRC na rok 2014. Doufám, že to je nějaká kachna. Chybí tam Řecko a Finsko!!!! Přibylo Polsko, je zařazeno před Itálií. Tady je originální post:
WRC - Boceto del calendario para la temporada 2014
Rally de Monte-Carlo (13 a 19 de enero) (Asfalto/nieve)
Rally de Suecia (Nieve)
Rally de México (Tierra)
Rally de Portugal (Tierra)
Rally de Argentina (Tierra)
Rally de Polonia (Tierra)
Rally de Italia (Tierra)
Rally de Alemania (Asfalto)
Rally de Australia (Tierra)
Rally de Francia (Asfalto)
Rally de Catalunya - España (Tierra/asfalto)
Rally de Gales (Tierra)
Komentář