Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Acropolis 2012 - The Rally of Gods

Collapse
X

• Filtr
  • Čas
  • Ukázat
Clear All
new posts

• Acropolis 2012 - The Rally of Gods

Termín: 24. - 27. května 2012
    Oficiální stránky: www.acropolisrally.gr

Vypadá to, jako kdyby se kromě nás na Rallye Acropolis nikdo jiný nechystal, což jistě není pravda, takže sem dávám nové téma.
    Centrum rallye je u korintské šíje, v Loutraki, kde se koncentruje i většina RZ (kromě pátečních RZ, jež jsou pěkně "roztahané" a pojedou se hlavně na pevnině, včetně RZ okolo Delf.
    Kromě rallyového zážitku je to výborná příležitost, jak poznat řecké památky, kulturu a pivo Mythos, které, je-li dobře vychlazeno, docela jde pít
    Starosta

Re: Acropolis 2012 - The Rally of Gods

Taky se letos chystáme na Acropolis ( 8 lidí- 2 auta), jen máme trochu obavu, aby vše proběhlo OK ( finanční, politic. situace stávky ....). Plánujeme to jako rally s dovolenou ( cca 14 dní ) tak jak jsi napsal, akorát pivo si bereme své (cca 5 soudků). Na ten pátek by byl nejlepší nějakej přívoz z Peloponézu k Delfám.

Komentář

S trajektem to asi nebude slavné (i kdyby byl, nebude to nejspíše časová úspora), ale bude zajímavé podívat se na most Rio - Antirio ( http://en.wikipedia.org/wiki/Rio%E2%...ntirrio_bridge ). Byť by to byla zajížďka.
      Jedeme na týden, jednu noc v Athénách (doufám, že nám ten hotel nezapálí ) a pak už u Loutraki.
      Starosta

Komentář

Já tak nějak plánuju, zda opět německo nebo řecko.. řecko mě láká víc, to jo. Letenky do atén jsou v tomhle termínu tam a zpět do Atén za 1700,- z berlína, což je prostě bomba. Dá se tam už v tomhle termínu koupat? rally ok, památky taky, ale aspon dny u moře by byl doma dobrý argument pro povolení tohodle zájezdu :-) Přespat nemám problé někde na divoko nebo v kempu. A poslední, řešil jsem tam někdo půjčení auta? cena, rezervace, případně nějaká web adresa. Díky ;-)

Komentář

My jedeme trajektem z Benátek. Časově náročnější, ale je to nejpohodlnější cestování - přes den u bazénu , v noci v peřinkách na kajutě.

Komentář

V Řecku jsme byli několikrát. Letenky jsou v cenách okolo 1500 Kč, což se podle mě autem na místo nedostanete, ale pokud si někdo užívá dva dny na cestě ve voze...Své vlastní auto bych navíc nikdy na příjezdové šotolinové cesty k RZ nikdy nevzal, protože defekt je téměř jistota stejně jako nějaká ta rána do podvozku. O kompletním zanešení vozu prachem ani nemluvě...
            V Řecku je i relativně levné půjčení auta, které vychází asi kolem 1000,- Kč na den. Půjčujeme přes http://www.economycarrentals.com/ V tuhle dobu se tam určitě už koupat dá a teploty vzduchu můžou být klidně kolem 30 st.
            Pokud někdo zvažujete, jestli Řecko nebo Německo, tak to nezvažujte. Rally zážitek v Řecku na šotolině je o 100% jinde, navíc se dostanete do míst, kde vás nikdo nebude řešit na trati a hnát někam desítky metrů za mlíko. A navíc ty řecké saláty za hubičku...
            MravenecZ

Komentář

MraveneCz. Zdravím můžeš prosím poradit přes kterou společnost objednáváš letenky? nemám zkušenosti vždy jsme jezdili všude kombinace auto-trajekt. A zda je problém půjčit auto v Aténách na letišti bez předchozího zabukování?
              RallyfansTišnov

Komentář

Tak za asi 1500 Kč jsme na Acropolis letěli před čtyřmi lety, minulý rok jsme letěli s Alitalií (kdo může, tak se této společnosti zdaleka vyhněte) a to už letenka stála přes 4000 Kč...
                Soutěž samotná je ale krásná, srovnávat jí s Německem absolutně nejde, Acropolis je o několik úrovní výš.

Komentář

U jakého města se to jede, jsou tam velké přejezdy?

Komentář

Lukas pce.:http://www.acropolisrally.gr/userfil...2_2012_RG1.pdf
                    Prostuduj si RG1 jsou tam mapy i časový harmonogram od stránky 22 :-)
                    RallyfansTišnov

Komentář

Myslím, že za 1.500 letos letenku neseženete. Z Prahy jsme na tom za 6 tis., kdybychom popojeli, bude to asi o něco levnější, ale pak jde o to, kolik to popojetí stojí a kolik sebere času a sil.

Co se týče auta, je to o tom, jestli si vyberete velkou autopůjčovnu, nebo nějakou menší lokální. To druhé znamená menší ceny, ale pozná se to na autě, jeho stáří a kvalitě péče o auto (moje opakovaná zkušenost z Řecka). Na letišti v Athénách budou www.budget.com, http://www.avis.cz/ , http://www.hertz.cz/ , www.europcar.com, určitě i další. U Hertz je teď, myslím, sleva na Openkrad, zvažte (ale já si je nevybral ).
                      Mravenecz bude odsouzen za šíření poplašných zpráv, doufám, že nepíchneme...
                      Starosta

Komentář

P.S. Tha íthela éna bíra, parakaló = Dal bych si jedno pivo, prosím. To je základní fráze českého fanouška!
                        Starosta

Komentář

Prosím spíš frázi -dal bych si pár piv a pak se uvidí,děkuji.

Komentář

Když jsem byl se ženou na ostrově Kos na dovči tak jsme měli auto půjčený od Kosmos rental a s těma mám zkušenost velmi dobrou nebyl v ničem problém cena v pohodě a vůbec jim nevadilo že jsem auto vrátil totálně zabalený do prachu:-)) z místních cest. Měli by mít pobočku i na letišti v Aténách tak asi zvolíme tuto. Jde o to jestli je potřeba auto zabukovat nebo jak na ostrově příjdu sednu a jedu
                            RallyfansTišnov

Komentář

letenka nejlevěnšjí co jsem našel tam a zpět za 90,- Euro z Berlína. Easyjet. Rozhodně se mi to vyplatí. Radši bych svou MX-5 a cestu si užil a něco viděl, ale bohužel peníze na prvním místě a tahat svoje auto jak bylo řečeno po těch šotolinkách ani náhodou...

Komentář

Working...
                              X