Tak letos se poprvé chystáme k jezerům a volíme variantu vícemístné dodávky,cestou přes pobaltí
Jsem moc zvědav,zda zůstane zachován formát z posledních let,protože až k Lahti a zpět se člověk asi celkem najezdí ...a pokud ano,tak by bylo fajn,kdyby tam aspoň přidali jednu sekci navíc jinak podle datumu to opět vypadá na středu až sobotu.
Pánové máte někdo při cestě autem do Finska zkušenost se spaním v Estonsku?Ted jsem od známého slyšel,že už se z tama někteří vraceli s vykradenýma autama a vymlácenýma sklama...
Znáš to, cizinec není našinec. A taky vymyšlené pokuty v Lotyšsku, když ty peníze co Ti policisté ukradnou nazvou úřední mluvou. Mluvím z vlastní zkušenosti při cestě z finska.
Do Finska jsme jeli 2x po ose přímo až na trajekt do Talinu, takže jsme v pobaltí nespali. Mám také ohlas od kolegů, co spali kousek za Talinem ve stanu a kdyby neměli lehké spaní, tak je bez foťáků a kamery. Takže alternativa spát u auta a pod širákem a nebo na benzince.
Díky pánové.Vidím,že to dáme na střídačku v zátahu jinak na zahraničním fóru se objevila první informace k trati...Čtvrteční etapa by se měla prodloužit a jak čtvrtek,tak pátek by měla uzavírat speciálka Killeri...tak třeba dají RZ kolem Lahti až v sobotu což by byla výhoda při návratu domů
My jsme tam jeli zatim 2x a spali jsme cca 30 Km před Tallinem. Mluví tam Anglicky, klidný spaní, poměrně levný. Snídaňe je v tolik, v kolik si řekneš. Švédský stůl. http://ruunawere.ee/ Rozhodně doporučuju!
Tak my byli ve skvělém Finsku také zatím je 2x, ale vždy jsme jeli o pár dní dříve, abychom si Pobaltí trošku turisticky užili, také jsme vyloučili noční kličkování mezi divou zvěří, takže jsme včas před setměním sjeli z hlavní trasy, malý táboráček, konzerva a přespání ve stanech...první noc na severu Polska v kopcích u Suwalki...prima to bylo také v jižním Estonsku u Parnu, borovicové porosty, písková pláž, mělké moře ne moc horké...(asi 13°C) :-)))....podobně jsme to praktikovali i ve Finsku, tam se již dalo spát u RZ na skupinových tábořištích...vlastně se ani moc nespalo...noci tam utíkaly nějak rychleji...sledování polární záře přes flašu slivovice nemá chybu
Pouze jednou jsme při návratu z rally zůstali v Talinu na přespání hned u přístaviště, s tím, že hned ráno pofrčíme dál...nejen že tam byl celou noc kravál z přístavu, ale ráno ve 4 mě vzbudilo cvaknutí auta, vyběhl jsem ze stanu, ale to už nějaký junák upaloval dlouhými skoky od našeho stařičkého Forda...vypáčený zámek a naštěstí z auta zmizela jen cyklonavigace Garmin z Mounfieldu...mohlo to
dopadnout daleko hůř...po obhlídce okolí jsem v keřích nalezl vyházené různé doklady a platební karty, takže přístaviště NEDOPORUČUJI !!!
Na oficialnich strankach souteze.Torittu je stará RZ,která se jela naposledy v roce 1985...a mela by byt nekde na pul cesty mezi Jamsa a Lahti.Shake a kvalifikace opet na Ruuhimaki.Jukojarvi a Lankamaa se pojedou v obracenem smeru
Zeptám se nesměle a třeba se něco dovím...
Našel by se někdo, kdo by mi byl schopen a ochoten umožnit takový megazážitek jako je vzít mě s sebou do party na Finland 2013 ?
Za optání nic nedám a třeba mi někdo vrazí pořádnýho brouka do hlavy :-) Vím, že krátce před soutěží určitě možnost bude, ale to už pak zase budou jiné priority... Díky za případné odpovědi.
Komentář