Chtěl bych moc poděkovat za uspořádání fans for czezh. Bylo to opravdu super a moc díky všem za mapy, místa a průvodce. Moc nám pomohly. Atmosféra na RZ bylo úžasná. Za nás nádherná, pohodová soutěž, bez jakéhokoliv problémů. Musím říct že sem byl překvapen i přístupem a organizací Chorvatů. Bylo to super a ještě jednou moc děkujeme všem co se na tom podíleli. P.S. snad bude nějaké příště
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Croatia Rally 2022
Collapse
X
-
Původně odeslal paces Zobrazit příspěvekKuny jsou v každé směnárně. Eura se tady moc nenosí. Teda zatím. Chorvat ti to přepočítá ve ,svém, kurzu a to neni moc výhodné. Ubytování vyžadují v eurech ale v obchodech můžeš platit vše kartou i ten nejmenší suvenýr. Takže par lasiček si vem a karta ti vystačí všude. Ubytování nevím jak máš. 100 Kn na den je asi ok. Navíc výběr z bankomatu mi tady vychází lépe než směnárna, takže já si sem nevozim nic a vybírám až na místě. Momentálně ležím v Rovinji.
Jinak cesta včera v HR docela očistec vzhledem ke svátkům a stěhování Chorvatů. Vzhledem k tomu, že je tady dost bolboardů na WRC, tak počítám, že vás provoz nemine. Pří plánování i počítejte raději +2 hodiny. To jsem včera nechal na cestě od Čakovce po Zagreb.
TRasa přes Maďary. Rovinj
Trasa 794,8 km • 8:57 h
https://mapy.cz/s/lefofosehu
FANS OSEK !!!
Komentář
-
Za pruvodce taky dekuju, urcite nam pomohl, kdyby byl k dispozici driv, tak by to bylo jeste lepsiAle chapu, zabere to hodne casu, kterej ma malokdo.
Organizace me teda moc pozitivne neprekvapila, premlikovavani pul hodiny pred startem, kazdej bezpecak ma jinej nazor, vymlikovani casto nesmyslny, nedostatecny nebo nebezpecny... Spis tak na urovni slabsiho sprintu u nas. Ale ok, krome jednoho vylozene precpanyho skoku jsem videl dobre a atraktivnich mist bylo dost. Jen to pocasi by priste mohli zaridit lepsi, mlha, kdy clovek sotva vidi zatacku pod sebou, neni zrovna idealni.
Co se tyka map, tak jsme to cely odjeli podle seznamackejch (resp. open street maps), ale treba na PS bylo urcite vic prijezdu a v jednom lese me prekvapil moc hlubokej a sirokej potok. Carkovany cesty jsme teda nezkouseli, to jsou i u nas lesni cesty kolikrat sjizdny jedine traktorem. A OSM na Balkane obecne nema uplne dobry podklady - chybej baraky (cely vesnice), schody, misto krizovatky zjistis, ze prejizdis tunel, zluta cesta je 10 km sotoliny, ktery jedes hodinu...
Jeste bych se chtel zeptat, jestli jste nekdo nemeli problemy s kempenim u RZ. Ze bych do oblasti treba nekdy vyrazil na dovolenou na divoko. My jsme problem nemeli, ani na mistech na doslech mistnich.Naposledy upraveno Kenny_pce; 25-04-22, 14:30.Častou chybou, kterou lidé dělají, když se snaží navrhnout něco naprosto blbuvzdorného, je podcenění vynalézavosti naprostých blbců.
Komentář
-
-
Co se týká kempování, ve čtvrtek sme spali na louce u místa, kde Lappi o kámen poškodil zavěšení, se stmíváním doletěl majitel louky, řval a chtěl 50 euro za auto, nakonec odcházel s úsměvem, 20 eurama za 4 auta a pár kalíšků k tomu. V pátek louka kousek od crashe Solberga v pohodě bez výběrčího , i v sobotu kdy sme spali pár metrů od celnice v Gorni Macejl.
Komentář
-
Původně odeslal standak Zobrazit příspěvekPačesi, tak na pobřeží to zřejmě funguje trochu jinak než ve vnitrozemí... Eura souhlas, ty se moc nenosí. Ale nenosí se ani platba kartou a všude chtějí jen lasičky v keši... V tabáku na autobusáku v Záhřebu mě to zas tak nepřekvapilo, ale při vstupu do servisní zóny nás to ve čtvrtek překvapilo dost nemile. V devíti lidech jsme horko těžko dávali lasičky dohromady, aby jsme vstup zaplatili. Tohle jsme na světové rally ještě nezažili.Kua já na to jednou našetřím a vrátím se zase na tratě. ?? 2014 ?? Ne sranda.. Už jsem se vrátil. A už zase zmizel.
Komentář
-
Třeba jsem měl jen smůlu na tabák
Ale ten servis jsme fakt nepochopili. Navíc vstupenky po zaplacení teprve zadávali do systému a až potom tiskli, takže v kombinaci s jedním prodejním stánkem se tvořili fronty jako prase. A to jsme tam byli ve čtvrtek odpoledne po šejku, když byl ještě relativně klid... O víkendu to musel být mazec.FANS OSEK !!!
Komentář
-
Původně odeslal standak Zobrazit příspěvekTřeba jsem měl jen smůlu na tabák
Ale ten servis jsme fakt nepochopili. Navíc vstupenky po zaplacení teprve zadávali do systému a až potom tiskli, takže v kombinaci s jedním prodejním stánkem se tvořili fronty jako prase. A to jsme tam byli ve čtvrtek odpoledne po šejku, když byl ještě relativně klid... O víkendu to musel být mazec.) v servisu 90 Kn za občana nás teda fakt probudila - a to jsme měli za sebou 620 km!!! Pravda nikde jinde další kešovku nechtěli.
Komentář
-
Tak pár zemí a závodů už jsme objezdili, ale bohužel chorvatsko co se týče místní mentality naprosto nejhorší.
Kemping shake 20eur, rz 1,5 100eur a ještě pak chtěl dědula za stání v lese 5 eur za osobu, ale to už bylo s úsměvem a popojití o kousek dál.
Příjezdové úzké cesty totálně zacpané, takže když chtěl člověk odjet dřív tak to prostě nešlo. Žádné průjezdné místo muselo se čekat až se místní čur... dokoukájí a pojedou domů.(nevycouvali když na konci nebylo místo a prostě nechají stát auto na cestě a jdou do pryč- sobota i neděle, de jsme byli)
Pořadatelsky taky nic moc, ale jak už to tak bývá, když prostě lidi neposlechnou...
O počasí ani nepíšu
Takže celkově super závody a jestli se pojede i další rok, budu se dlouho rozhodovat jestli nezvolíme jinou destinaci.
Jo a díky za mapy, průvodce, spoustu českých fans a podporu posádek. to byla paráda.
Přiložené soubory
Komentář
-
Původně odeslal bugin Zobrazit příspěvek....Příjezdové úzké cesty totálně zacpané, takže když chtěl člověk odjet dřív tak to prostě nešlo. Žádné průjezdné místo muselo se čekat až se místní čur... dokoukájí a pojedou domů.(nevycouvali když na konci nebylo místo a prostě nechají stát auto na cestě a jdou do pryč- sobota i neděle, de jsme byli)...Ale abych jim úplně nekřivdil - nevím, kdo případně přijel ještě za nima a mezitím stihl odjet.
Naposledy upraveno standak; 26-04-22, 15:33.FANS OSEK !!!
Komentář
-
Jo, tomuhle typkovi s C2 jsem taky o jeho mentalnich schopnostech neco naznacil. Pritom o pul km zpatky byla velka louka a casu do startu zbejvalo dost. Jinak jsem to s prijezdama cekal horsi.
Oficialnim mistum je potreba se vyhnout na urovni od MCR vejs.Častou chybou, kterou lidé dělají, když se snaží navrhnout něco naprosto blbuvzdorného, je podcenění vynalézavosti naprostých blbců.
Komentář
-
My taky jak TondaH na pohodu 4+5+2 sice dost často horskou divočinou a tvrdou šotolinou,úzkými silničkami s příkrými srázy kde by se ani prase nevyznalo.Za to však místa luxusní a nestálo nás to ani kunu!!!
Za to vše díky bývalému "talentu" Honzovi Dvořákovi,který tuto soutěž v minulosti absolvoval v ostrém závodě s Opel Adam.
Takže za mě nádherná soutěž!!
A co se týče Chorvatů jsou to takový špíny?Bordel,neudržované okolí a sídliště v Karlovaci u benzínky mě připomínalo Chánov.A chybělo mě jaksi točený!!Všude v hospodách jen lahváče Karolvačko,nebo Ožujsko
Komentář
-
Jo, jsou to takovy spiny. A kdyz prekrocis hranice EU, je to jeste mnohem horsi. Pak si clovek vzpomene, jak to pred 30 lety vypadalo u nas. A bud rad, ze meli jen lahvace, toceny neumej / nevytocej. Plechovy Ozujsko se ale skousnout da.Častou chybou, kterou lidé dělají, když se snaží navrhnout něco naprosto blbuvzdorného, je podcenění vynalézavosti naprostých blbců.
Komentář
Komentář