Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Co se jinde nevešlo

Collapse
X

• Filtr
  • Čas
  • Ukázat
Clear All
new posts

• Co se jinde nevešlo

Tak jsem brouzdal po anglických stránkách a co jsem nenašel:
    ... GATRAK have a superb Group A Lancer Evolution VI car for sale.
    You can obtain further details by contacting Radim Vinklarek on the following...

Takže Gargulákovo auto je na prodej.
    Inzerát z 2.září.
    Toto by mohlo leccos napovědět.

na každém šprochu pravdy trochu .nemýlím se?
    boží mlýny...

Komentář

Nejlíp by Michal udělal, kdyby za utržené prachy zkusil pronájem kvalitního WRC-čka. S tím Lancerem se akorát trápil, nic jiného. Je to dobrý jezdec, za peníze, které už do toho Micáku nastrkali, se mohl vozit s Lexusem od JM na nějakém 2. až 4. místě absolutního pořadí MČR.

Komentář

No já si myslím, že Michal už si moc nezazávodí....nevíte, kde může být schovanej???

Komentář

Já doufám, že ještě bude závodit, byla by škoda, kdyby skončil. Moraváků není v rally nikdy dost!!!!!!!

Jirik

Komentář

V patecnim(11.10)deniku Sport s prilohou, by mel byt clanek tragicka umrti na tema

- Jiri Sedlar -

O kterem skoro nic nevim, jenom to, ze byl uspesny a nadejny jezdec v dobe 120 LR. Tak pokud to nekoho bude zajimat, tak si nenechte patecni Sport ujit.

Cau Tom

Komentář

Jo jo . Už je to 13.roků co tu Jirka Sedlář není . Pokud se nemýlím tak datum tohoto smutného výročí je 13.srpna.

Jirka byl talent od Boha. Takový jaký se rodí jednou za 100 let.

Pamatujete na jeho super rozevlátý a přitom neuvěřitelně rychlý styl ? Jak diváci šíleli při jeho prujezdech a jak továrna zuřila , když se svou soukromou 130 LR porážel všechny její esa v čele s Křečkem , Urbanem či Kvaizarem ( kolik při honičce za ním rozbili aut , viz.Barm rally 1986 ). Nebo jak se honil s pavlíkovým Quatrem ??

Pan jezdec se zaviděníhodným talentem , jezdeckým uměním , bojovým nasazením rychlostí ..... a smůlou.

Komentář

Jirku Sedláře pamatuju a myslím, že jiného takového střelce jsme opravdu neměli. Pro představu a srovnání to bylo něco takového, jako by si dnes někdo půjčil nějakou tu Oktu Evo II, co u nás jezdí a na Barumce porazil Krestu i s Travagliou. Při jeho jízdě se zahazovaly učebnice fyziky, protože zákony neplatily. Jednou mu půjčil nějaký průměrný jezdec podprůměrnou stodvacítku s pérováním jako na kočáru na tzv. Švábenickém trojúhelníku, který se jezdíval na rozloučení se sezónou. Myslím, že pokud ten borec žije, vzpomíná na to dodnes. Jel totiž s ním. Vůbec nás nikdo neinformoval, že jede Sedlář. Bylo to vidět na první pohled. Neuvěřitelným fofrem se ta popelnice sypala sešupem na srdce k Medlovicím. Škoda, že tehdy ještě nebyla běžná videa.
                Smutné je, že už tu Jirka není a smutné je, že podle toho výpočtu se další talent narodí asi za padesáti let.

Komentář

Vsimli jste si, ze Burns, kdyz dojede do cile si strka do pusy nejakou hadicku? Nevite nekdo, co to je?

Komentář

quote:
                    Vsimli jste si, ze Burns, kdyz dojede do cile si strka do pusy nejakou hadicku? Nevite nekdo, co to je?

Řekl bych,že je to iontový nápoj.

Komentář

Sedlář byl na dlouho jen jeden. Nějak ze vzpomínání vypadlo, že k nám taky dotáhl první Lancii Delta. Začínal na motokárách, kde byl vicemistrem světa.
                      A je sice pravda, že Moraváci by rádi jiné Moraváky(Garguláky) v rally, ale pokud vím, tak muklové na závody propustku nedostávají...

Komentář

Když Sedlář zahynul, bylo mi 7 let, nicméně přesto si živě pamatuji na okamžik, kdy mi máma tuto novinu sdělila. Byl to takový můj dětský hrdina - v roce 1987 vyhrál Rally Šumava, což byla první soutěž v životě, na které jsem byl, a porazil tehdy se 130 LR i Pavlíka s Audi Quattro, což jsem již tehdy dokázal náležitě ocenit.
                        Jinak, pokud vím, tak za jeho smrt asi může kromě smůly i blbost, protože při té osudné nehodě při testování nebyl připoutaný a vypadl z auta. Pokud to tak není, tak mě můžete opravit, ale takhle mi to bylo sděleno.

rally je známka punku a také nejčistší propojení profánního a posvátného

Komentář

Mám pocit, že se tenkrát povídalo, že ho přivezli i pozdě do nemocnice, protože jeho zranění podcenili - původně to snad vypadalo, že se mu nic nestalo.

Komentář

Obrátil se na mě Marko Väsänen z Finska. Je to zarytý fanda do Fiat 131 Abarth a chtěl po mě víc informací o vozech a jezdcích, které viděl na mých stránkách. Má parádní stránky právě o tomto autíčku, takže pamětníci tohoto famózního auta se můžete podívat na www.abarth.20m.com . Ještě jsem neměl čas je podrobně prohlížet, ale vypadá to, že s tím jezdí přebory historiků.

Komentář

Pokud si dobře vzpomínám, zpráva o úmrtí Jirky Sedláře byla tahdy dokonce i v "nejčtenějším" deníku RP. Říkalo se, že se vracel domů z testování svého soutěžního Favorita (mimochodem velmi pěkně zbarveného - červeno bílo zelený s "čárkovými" přechody barev) a pár set metrů od domova se odepnul z pásů a při vyvlékání se ze čtyřbodů ho nakopla nerovnost, Fáčko udělalo několik kotrmelců, Jirka z něho vypadl. Jel s ním i jeho spolujezdec Častulík, ale ten byl stále připoután a nic se mu nestalo.

Komentář

Working...
                              X