Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kdo pomůže s geometrií?

Collapse
X

• Filtr
  • Čas
  • Ukázat
Clear All
new posts

• Kdo pomůže s geometrií?

Mám sportovní auto,dával se sportovní výškově stavitelný podvozek.V setupu,který teď jezdím jsem cca 5cm níže oproti sérii.Problém mam v tom,že nemůžu najít nikoho,kdo by mi na to udělal dobře geometrii.Sjíždí se mi totiž vnitřky pneu u obou náprav.Byl jsem už na dvou geoškách,ale bohužel obě návštěvy stejné,parametry podle tabulek na daný model,ale stav pořád stejný.Potřeboval bych někoho,kdo by dokázal laborovat s autem za daných podmínek a ne jen podle tabulek,protože když auto je v jiné pozici-sníženo,tak nelze jen slepě podle tabulek.U mého auta by měla být štelovatelná i zadní náprava.Myslím,že by mi snad tady někdo mohl pomoct,geometrie u závodních aut nebo soutěžáků,taky nebude jako série.Dal by mi někdo nějakou radu,kde to zkusit,kdo pomůže s problémem?Nějaký team,servis,fachmana na koho se obrátit?Jsem z jižních čech,tak nejlépe tady,ale udělám si klidně tady po ČR výlet.Jezdím hodně Prahu.Pomůže někdo?Kde to zkusit?Díky předem

Re: Kdo pomůže s geometrií?

co je to za auto??

Komentář

lh13: Pokud mas normalni Mcpherson a nemuzes nekde serizovat odklony, tak s tim nic neudelas.. Tim ze sis to snizil, mas v jiny pozici ramena a tim vetsi odklony - tudiz se ti sjizdi vnitrky
      "uplně jedno aký čas, môžem jebať"

Komentář

Jak píše "Fazzy" geoška bude v pohodě jen ty odlony.A to se neobejde bez speci podložek udělaných na míru na to které auto.Takže soustruh,frézu,šupléru a bádat co bude optimal
        Sportu zdar a Rally zvlášť!!

Komentář

No tomu ani zadny podlozky nepomuzou

Komentář

Původně odeslal hujer Zobrazit příspěvek
            Jak píše "Fazzy" geoška bude v pohodě jen ty odlony.A to se neobejde bez speci podložek udělaných na míru na to které auto.Takže soustruh,frézu,šupléru a bádat co bude optimal
            ...frézka je stroj, fréza nástroj.... :-)

Komentář

Teď nevím co k tomu říct.Moje bába je spíš ta "fréza"
              Sportu zdar a Rally zvlášť!!

Komentář

Potřebuješ se dostat na menší hodnoty statického odklonu, "prodluž těhlici"

Komentář

záleží o jaké auto se jedná,takhle bez infa se těžko radí co a jak

Komentář

Focus Mk2 facelift 2008-2011

Komentář

Než bych začal řešit výměnu dílů a různé podložky,nejdřív bych zkusil klasícky seřídit geo tzn. změnit odklon.Je logické že s tzv.továrním nastavením geo to dobré být nemůže,když jsi to poslal k zemi.Pokud už to dál nepůjde posunout na odklonu,pak se zajímat o to zda není možné vyměnit seřizovaci šrouby,které to pustí dál (jsou víc vyosené od středu) A až potom bych se zajímal dalším.Najdi si ve svém okolí nějakou menší autodílnu s geo. Věřím že se domluvíš.Ale podmínka jistě bude ta že si za to poneseš odpovědnost sám (sjeté kola ze strany) Logicky ti většina lidí řekne,že to nastaví dle výrobce.Což jak píšeš ti taky uděli už 2x. V tomto případě je to pokus omyl,ale nastavit to jistě půjde,ale asi ne napoprvé.

Komentář

rallymodels: Na sériových hodnotách není nic špatnýho. Problém je v tom, že on je tam nikdy nedostane. Nejsem si teda úplně jistej jakou nápravu Focus má, ale myslím že je to obyč mcpherson a nejde seřídit odklon ani v uložení tlumiče ani na těhlici o ramenech ani nemluvim. V každým servise mu seřídí jen to co jde seřídit, čili tímhle stylem může jezdit po geometriích do aleluja, ale odklony bude mít pořád stejný, protože jednoduše nejdou seřídit. Vzadu asi víceprvek je, čili tam to možná půjde..

Komentář

Udělat dole na ramenu ovalny diry a doštelovat to na spodmim čepu , nevim na kolika šroubech je tlumič nahoře možná by to šlo i tam

Komentář

Oválné díry bych nedoporučoval. Pokud by to tak šlo udělat, tak by se musela přidat ještě jedna díra která zabezpečí, že se to v oválné díře nehne, když kolo dostane boční ráz.

Koukal jsme na obrázky jak má Focus řešené nápravy a jednoduché řešení jak nastavit odklony neexistuje.

Komentář

Working...
                            X