Pánové (možná i dámy, kdo ví...), mám dotaz. Scháním model Delty S4. Ona se dělá jenom od IXA a RACING43, že? A nebo, nevíte, kdo by mohl mít "Henri Toivonen - His Rally Days"? Debata o tomto autě i jezdci by taky nebyla marná...
Model - jako kit 1:24? Někde je tady vlákno o kitech, tam by ses možná něco dozvěděl. "His rally days" - to je nějaký ten pořad, žejo? Už jsem taky viděl že ho lidi různě po netu shání, ale neúspěšně...
>Luky: No, to je hodinový video o něm. Zatím vím jenom, že je na VHSku, ale DVD by bylo určitě lepší. VHS se prodává třeba na Rally Web Shop, ale nekradu, to je jasný...
Co se týká videa ti nepomůžu. U modelů vím o kovových od firem co jsi jmenoval. Ty jsou v měřítku 1/43 dělají je v barvách Martini a asi i ty soukromé v barvách Totip(Cerrato) a Esso (Tabaton). Plus ještě karikatura od firmy Burrago (Martini i Esso). Další 1/43 dělá firma Heller, ale to je plastiková stavebnice. Je to spíš taková hodně zjednodušená hračka, která chce sem tam něco dotvořit. Je pouze v barvách Esso.
1/24 vím pouze kovovém modelu firmy Burrago. Ale to je opět taková karikatura. Určitě se dělá v barvách Esso, tovární Martini možná, ale nejsem si jist.
Stavebnice 1/24 se dělá jen malosériově odlévaná z polyuretanu, ale to je záležitost několika tisíců a sehnat ji je téměř nemožné.
quote:>Rajle: No, původně to mělo být o Deltě a že by se to časem rozvedlo i dál do doby Gr. B. Jenže se to jaksi vymklo z rukou. Proč, vadí ti to tady?
Dyť je hned vedle celé téma věnované béčkám... Kdyby tady mělo mít svůj thread každé auto, tak tu bude pěkný bordel...
*JH*Zlín*
To máš tak: kúpiš cedník, naleješ do něho vodu - teče. Zalepíš ďúry - necedí... HOFgh.
No ono těch béček o kterých by stálo založit forum zas tolik nebylo. Já bych byl jen rád, kdyby se to jednotlive založilo, protože když chjci treba info o S1, tak je pro mě zbytecné číst v tématu Skupina B o peti ostatních autech. Myslím že by to bylo naopak přehlednější, akorát si musís potom nastacit ze chceš zobrazovat starší příspěvky.
rally je známka punku a také nejčistší propojení profánního a posvátného
quote:
>Rajle: No, původně to mělo být o Deltě a že by se to časem rozvedlo i dál do doby Gr. B. Jenže se to jaksi vymklo z rukou. Proč, vadí ti to tady?
Vadí a nevadí, jen si myslím, že by to mohlo být ve vlákně o modelech. Jsem vždycky natěšenej na Deltu a pak jen "kecy o hračkách" - není to míněno jako urážka...
quote:
No, právě není problém si s tím trochu pohrát, takže pro mě nejlepší volba by byl ten Heller, ale nevim, kde bych ho sehnal. Ty bys věděl?
Ve většině super-hyper-giga marketech to mívají, větší hračkárny nebo se zeptat v modelářských prodejnách. Záleží kde bydlíš. Je ale možné, že tohle auto třeba není aktuálně v katalogu. Ale Heller to celkem střídá tak bych se nebál, že to nebude.
Dobrý, tak se teda jdem bavit o technice. Mně pořád vrtá hlavou výkon Delty, protože všude je něco jinýho. Obecně se udává 440-470 koní, ale četl jsem i 600 a naopak dokonce 350. Jasně, výkon se mění dle potřeby, ale snad ne zas o 100 a víc, ne? A taky někde se píše, že Delta měla jedinou centrální bezpečnostní nádrž 110 l, ale zase H. Toivonenovi po nárazu praskla nádrž pod sedadlem. Takže toť nejasnosti.
Ta nádrž prý byla z nějakých jiných než povolených slitin a proto náraz nevydržela, nejspíš byla pod sedadly kvůli cit.: ,,lepšímu vyvážení auta´´ ale to nikdy nebylo potvrzeno
Pokud se podíváš na Lancie Stratos a 037 Rally tak zjistíš, že měli uložené nádrže po stranách hned za sedadly. V tomhle bych problém nehledal, tedy aspoň ne to hlavní. Tam šlo o to, že ta auta byla stavěná z trubek a potažená vlastně laminátem. Ta auta byla stavěná pouze na výkon, ale ostatní věci hodně zaostávaly. Tedy problém byl už v homologaci těch aut. To co se stalo Toivonenovi s Lancií S4 a myslím, že Surerovi při Hessen rally bylo jen vyústění které muselo přijít už jen z hlediska pravděpodobnosti.
Komentář