Takže Richrds říká toto:" VW je je blízko ohlášení vstupu do WRC,spíše pod značkou VW než Škoda". Toto je správný překlad. Jinak tady je odkaz na video:
Já si stále myslím,že to bude Škoda,protože pro VW srovnání s citroenem a fordem a mini nemůže být zajímavé a VW by mohl jenom ztratit,ale rozhodně nemůže nic získat.Není to pro ně ten správný level.Jo,kdyby jel BMW,Mercedes atd,to by byla jiná.Vůbec by mne nepřekvapilo,kdyby tam místo Škody poslali Seat.
Můj tip? počkejme si na Ženevu. Škodovka se tam má představit s novou identitou, tak uvidíme, jestli kromě nového loga, konceptu Mini(?) a tuny marketingu nebude skrývat i něco dalšího ;-)
SEAT má ( měl ) WTCC NE ?? takže žadne WRC !!! ale jinak souhlasím že VW by se raději srovnávalo s mercedesy a bavoráky nebo třeba chevrolety a takovými značkami ale na to už ma audi...
čili :
F1 - tam chce porsche
WTCC - Seat ( tedy teď už ne tovární pokud vím )
WRC - málo prestižní, navíc vw nemá v rally tradici. samozřejmě jezdily golfy A7 atd ale nikdo to nebyla ta nejvyšší skupina - B,A,WRC...
LeMans - tam je zase Audi... to by se do rally hodilo víc
NASCAR - tam chce VW jít, ale tam prý neudělá reklamu na svoje super technologické vymoženosti, protože jsou nascar auta šílené, jednoduché závoďáky.
Mě spíš překvapuje to, že se ve spojitosti s VW WRC mluví o Sciroccu. Já bych spíš čekal POLO. Polo je podle mě i stejná podvozková platforma jako Fabie a vývoj by byl tedy podstatně jednodušší. Jasně, je to speciál, ale ta auta jsou si mnohem blíž, tak proč nevzít jako základ to, co už existuje. I marketingově se u Pola jedná o víc "globální" auto než úzkoprofilově zaměřené Scirocco. Ford i Citroen také WRC staví z malého vozu a k tomu se mi právě spíš hodí to Polo.
Nové Polo má jinou podvozkovou platformu, než nová Fabia. Ta má stejnou jako stará Fabia..
Komentář