Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bezpečnostní rám

Collapse
X

• Filtr
  • Čas
  • Ukázat
Clear All
new posts

Re: Bezpečnostní rám

Původně odeslal willy2.0 Zobrazit příspěvek
    Kurňa v německu s tím může civil autpo jezdit. Slyšel jsem, že dle new převzaté legislativy by to mělo být možné již u nás, po schválení u TUV.
    Už někdo zjistil více?
    Já osobně bych to uvítal moc a nebudu sám.
    A zajímal ses o to jaký za čárou můžou jezdit rámy?Žádný SAMO-DOMO.Ale pěkně koupený a schválený pro daný auto.Nejsou zrovna levný a jet s tim závody,to musí mít člověk opravdu odvahu.Mimo jiný.Rozkleplej květák bez přilby o rám sem už viděl.Nic moc pohled.Tak alespoň já do civila rám ani ze srandy.

Komentář

Mě nejde o Wieschers nebo OMP rám mont.rámy, myslím vevařený rám natvrdo
      Zajímal...sem se...Taky bych pořídil ušáky sedáky, jezdil přikurtovanej a pak si myslím, že, ikdyž bych jel občas i bez helmy(na nákup)nemělo by se moc co stát.
      Zas to tolik neprožívejme
      Jde o to, že bych si nechtěl auto znehodnotit úplně-R značkama.
      V Německu jezdí i auta s rámama, vevařenýma.

Komentář

Nechci dělat reklamu, ale tenhle kluk vaří výborné rámy pro volné závody:

Komentář

Protáhnout ochranný rám skrz zkušebnu a pak to napsat jako výjimku do TP napadlo asi mě po zrušené Plzni, úvodním podniku RC. Pak se toho chytnul Honza Vostrý, domluvil podmínky se zkušebnou a dneska nabízí výrobu ochranných rámů a jejich následnou legalizaci. Tak před týdnem měl inzerát tady na ewrcu

Komentář

Takže již je to možné? S tou nově převzatou,další EU legislativou od Ledna, se asi pohly ledy teda. To je dobře. Otázka teda ještě je, co to v té zkušebně vyjde.

Komentář

Já to trochu odlehčím, nebo budu k rámu dodávat takový štítek jako je na cigaretách varování ministra dopravy používání rámu může způsobit bouli na hlavě. předpisům EU to rázem vyhovuje a ať si to ctihodný občan přeloží jak chce. samozřejmě výroba rámů státní kasu neplní. na rám se musí dát obyčejný mirelon tloušťky cca 2cm a rozbitá hlava se nekoná to jsem si už taky vyzkoušel je to tvrdý ale tupý náraz. O tu fia gumu si hlavu ovšem rozbiju ale to je o něčem jiném, že to někdo schválil to naopak někomu kasu naplnilo.

Komentář

Jo, asi to jde. Sice jsem to ještě osobně neviděl, ale od lidí kolem jsem slyšel že to tak běhá.
                Přes zkušebnu jako "willy z ulice" to budeš mít složitější, než Honza, který dělá řekněme normované rámy, které už ve zkušebně znají. Ale neni nic jednoduššího než napsat nějaký ten mailík a budeš podmínkách a cenách vědět víc

Komentář

Tak já nehodlám jít do nějakého bastl rámu samodomo, ale rámu dle homologace FIA, z toho vycházím Luky.

Komentář

Ahojte, tak bych potřeboval pomoc od někoho, kdo tomu rozumí a nejlépe má s výrobou rámu zkušenosti. Našel jsem ohýbačku trubek za super cenu a v návodu se píše, že je určená pro ohýbání bezešvých trubek. http://www.uni-max.cz/hydraulicka-oh...rubek-16-t/d/# Co na ni říkáte? Přijde mi divný, že je docela levná. A další, jsou tyto trubky vhodné na rám? http://www.bmbocel.cz/index.php?opti...ium=topkontakt . Jasný, že průměr 50mm. Pak ale rám bude vážit cca 150kg.... Dík za rady.

Komentář

Jinak mluvil jsem s panem Říhou na Dekře(Chodovec) a není možné míti v civil autě rám, neexistuje prostě...:/

Komentář

Byls asi poslední, kdo to netušil...
                        Když něco NIKDE nemůžu najít, zkusím se podívat na OFICIÁLNÍ stránku té soutěže a kupodivu budu překvapen, že to tam JE

Komentář

Hauere my , až se potkáme, strašně toužím po tom, vidět tě...Nemyslím to jako výhružku to ne, ale chci poznat toho největšího borce všech borců:-D
                          Jinak divil by ses kolik lidí mi psalo, abych se na to tedy zeptal...Bohužel každej není tak CHYTRÝ jako ty.
                          Nauč se mlčet, už jsem ti to psal, si OT ostatně jako skoro vždy z tvých celkově 1515489444564884 příspěvků.

Jinak máš výstižnej podpis...Jen bych tam doplnil: Before Novej.
                          Ty nezklameš prostě.....:-DDD LOL.
                          Naposledy upraveno willy2.0; 10-02-11, 18:19.

Komentář

Johny Crash - Ty trubky se nehodí, mají moc hrubou stěnu. Je dobré se držet přílohy J - trubka bezešvá, tažená za studena - hlavní oblouk 50x2 nebo 45x2,5 mm, ostatní 40x2 nebo 38x2,5. Ohnout trubku sice není nějaký neřešitelný problém, ale jestli se máš rád, tak to svěř někomu znalému, který se tím živí. Není to levné, ale ve finále možná ušetříš...

Komentář

vrci Dík, a prosim, kde se teda takový trubky daj sehnat? Myslel jsem, že tyhle byly bezešvý. Nějakej odkaz nebo tak něco. Mě šlo o tu ohýbačku, jestli takovej způsob ohýbaní nebude buď dělat vlnky nebo aby se to nezhroutilo dovnitř v ohybu. Slyšel jsem něco o chrom-molybdenovejch trubkách, ale ty budou asi docela drahý... Je mi jasný, že víc než cokoliv platí: Bez peněz do závodů nelez.

Komentář

Mimochodem, drzý honiči klokanů, tvá informace není správná, ale to bude problém spíš tvé interpretace, než informace podané panem Říhou. Existují totiž seriová auta vybavená bezečnostním rámem přímo z výroby a ty ho samozřejmě mít mohou. Takže existuje prostě
                                PS: Jsem přesvědčen, že příspěvek o rámu ve vlákně rámu věnovaném, nebude OT, což se o tvých nedobře míněných radách komukoli říct fakt nedá.
                                Když něco NIKDE nemůžu najít, zkusím se podívat na OFICIÁLNÍ stránku té soutěže a kupodivu budu překvapen, že to tam JE

Komentář

Working...
                                X