Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bezpečnostní rám

Collapse
X

• Filtr
  • Čas
  • Ukázat
Clear All
new posts

• willy2.0
    replied
    Re: Bezpečnostní rám

Mě nejde o Wieschers nebo OMP rám mont.rámy, myslím vevařený rám natvrdo
    Zajímal...sem se...Taky bych pořídil ušáky sedáky, jezdil přikurtovanej a pak si myslím, že, ikdyž bych jel občas i bez helmy(na nákup)nemělo by se moc co stát.
    Zas to tolik neprožívejme
    Jde o to, že bych si nechtěl auto znehodnotit úplně-R značkama.
    V Německu jezdí i auta s rámama, vevařenýma.

Zanechat komentář:

• starej pes
    replied

Původně odeslal willy2.0 Zobrazit příspěvek
    Kurňa v německu s tím může civil autpo jezdit. Slyšel jsem, že dle new převzaté legislativy by to mělo být možné již u nás, po schválení u TUV.
    Už někdo zjistil více?
    Já osobně bych to uvítal moc a nebudu sám.
    A zajímal ses o to jaký za čárou můžou jezdit rámy?Žádný SAMO-DOMO.Ale pěkně koupený a schválený pro daný auto.Nejsou zrovna levný a jet s tim závody,to musí mít člověk opravdu odvahu.Mimo jiný.Rozkleplej květák bez přilby o rám sem už viděl.Nic moc pohled.Tak alespoň já do civila rám ani ze srandy.

Zanechat komentář:

• yarda
    replied

Původně odeslal Speeder Zobrazit příspěvek
    Prostě je moc tvrdej. Když do tebe někdo vletí, zabije se o něj. Krom toho mít v autě rám a jezdit bez helmy, to bych si taky nedal.
    Ty jezdíš v helmě i na přejezdu?

Zanechat komentář:

• Dave
    replied

taky jsem mu hned volal ,že je mediální hvězda .Osobně jsem ho varoval ,že je to nesmysl za stávajících podmínek to cpát do auta ,ale pokud to pujde legalizovat proč ne .Osobně bych si to do auta nedal moc to omezuje v užívání ,ale když je to někoho sen ........ .
    .................................................. .................................................. .............................
    Naposledy upraveno Dave; 31-10-10, 19:15. Důvod: vložení odkazu

Zanechat komentář:

• gonzo
    replied

Původně odeslal Dave Zobrazit příspěvek
    budu hádat reagoval jsi na naší Fabii kde Vany sdělil své přání ?
    Jojo,šlo tam o plán (Vanyho ?) dát do civilu rám,na což jsem reagoval otázkou. Odpovídal nějaký technik z Chodova a je jasné,že podle vyhlášky v civilu rám být nemůže. A auta na na "Erkách" se mimo závody a nějaké vyjímky (přejezdy mezi RZ) v provozu nesmí pohybovat.

Zanechat komentář:

• willy2.0
    replied

Už to zase sklouzává do OT, tyhle věci se, už tady probrali...Rozbití hlavy o rám apod. Tak to sem zas netahejte pls.
    Jinak Dekra nebude jediná, dle mě to dělá ještě to TUV".

Zanechat komentář:

• jurisek
    replied

Není náhodou v Pardubicích státní zkušebna? Proč má monopol nějaká Dekra? Tyhle praktiky nesnáším někdo si zalobuje na ministersvnu a má monopol. Být více firem tak je ta cena jiná.

Speeder: Přesně tak je na nic mít rám ochránít si orgány a pak si křapnout lebku o trubku

Zanechat komentář:

• Speeder
    replied

Původně odeslal ČIŽIN Zobrazit příspěvek
    Teď nereaguju na to jestli je povolený, nebo není, ale čím je takový rám , napevno přivařený ke kastli, nebezpečný okolí?
    Prostě je moc tvrdej. Když do tebe někdo vletí, zabije se o něj. Krom toho mít v autě rám a jezdit bez helmy, to bych si taky nedal.

Zanechat komentář:

• Johny Crash
    replied

Pozor! 2 až 6 tis. jen za zkoušku výčnělků, pak je tu výhled a ten je za dalších 6400 a nevim, jestli i ta kontrola pásů a to je dalších 6000, takže nic moc...

Zanechat komentář:

• willy2.0
    replied

Johny díky za příspěvek!
    Každopádně pokud chtějí 2-6tisíc to je parádička! Slyšel jsem horší scénáře(přes 10tisíc).
    Takže ne na TUV, ale na Dekru s tím?? A na základě toho to napíšou do VTP...pak by to bylo super!
    To by vyřešilo i hodně okolo RC cupu třeba(nemuseli by být notně Rznačky) tedy, byla by další varianta, kdy bys mohl s tímto autem jezdit v provozu a občas si někdy bezpečně zazávodit!
    Zejtra tam zavolám a pozeptám se na to, zda je to opravdu možné.

Tohle je taky zajímavé:-D Soudruzi si z nově přejaté legislativy udělali rito, to je jasný:-D Každopádně proč ne, hlavně, že se to pohlo!

DEKRA poskytuje služby v oblasti kontroly vozidel, likvidace pojistných událostí, průmyslových a stavebních inspekcí, produktové testování, audity a certifikace
    Naposledy upraveno willy2.0; 31-10-10, 18:14.

Zanechat komentář:

• Johny Crash
    replied

Tak pozor, asi to i u nás jde napsat do papírů podle Dekry, ale musí to projít několika zkouškama a neni to zrovna levný, jde o to, že Dekra teď může schvalovat všemožnej tuning, ale šíleně na tom rejžujou, třeba jen za zapsání blbýho sportovního filtru nebo výfuku chtěj neskutečný rakety, tady je jejich ceník zkoušek, rám má označení D5, takže zkouška vnitřních výčnělků a zkouška výhledu....http://www.usmd.cz/doc/tuning/stltuning-cenik.pdf a ještě tůto http://www.usmd.cz/doc/tuning/d5-ochranne-ramy.pdf

Zanechat komentář:

• willy2.0
    replied

Kurňa v německu s tím může civil autpo jezdit. Slyšel jsem, že dle new převzaté legislativy by to mělo být možné již u nás, po schválení u TUV.
    Už někdo zjistil více?
    Já osobně bych to uvítal moc a nebudu sám.

Zanechat komentář:

• ČIŽIN
    replied

Původně odeslal Speeder Zobrazit příspěvek
    Podle mě v civilu klec určitě neprojde. A Srovnávat ho s kočárkem nebo lyžema je nesmysl. Rám může bejt nebezpečnej pro okolí.
    Teď nereaguju na to jestli je povolený, nebo není, ale čím je takový rám , napevno přivařený ke kastli, nebezpečný okolí?

Zanechat komentář:

• Dave
    replied

Původně odeslal gonzo Zobrazit příspěvek
    Občas se tu řešila otázka může-li být rám v civilním voze tzn. na klasických značkách. Vznesl jsem dotaz do časopisu Svět motorů a v posledním čísle z pondělka je odpověď. Kdo má zájem,může prostudovat.
    budu hádat reagoval jsi na naší Fabii kde Vany sdělil své přání ?

Zanechat komentář:

• Speeder
    replied

Podle mě v civilu klec určitě neprojde. A Srovnávat ho s kočárkem nebo lyžema je nesmysl. Rám může bejt nebezpečnej pro okolí.

Zanechat komentář:

Working...
X